Hurrá, nyaraljatok!

Közeledik a nyár. Elhatároztuk, hogy segíteni akarunk azoknak, akiknek a kedvezőtlen gazdasági helyzet megnehezíti a nyaralását. Várjuk azoknak a jelentkezését, akik elfogadnának segítséget és olyanokét is, akiknek módjuk van segítséget nyújtani másoknak. Szerkesztőségünk is részt kíván vállalni az akcióban. A segítséget kérők közül egy család egyhetes nyaralását megszervezzük a Balatonnál.

Segítség, kevés a pénzem

Ha több pénzt költünk havonta, mint amennyit keresünk, az azt jelenti, hogy negatív a cash-flow-k az adott hónapban. Ha ez néha-néha fordul elő az év folyamán, akkor egy kis odafigyeléssel ezen viszonylag könnyen segíthetünk.

A pénz a barátunk

A középosztályról szóló bevezetőnkben próbáltam megfogalmazni a középosztályhoz tartozás anyagi feltételeit. Mint arra számítottam is, a leírt jövedelmi és vagyoni feltételek váltották ki a legnagyobb vitát az olvasók között.

Ingatlanpiaci helyzetkép

Manapság Magyarországon nehéz a cím szerinti ismertetést megtenni. Felmerülhet valakiben, hogy vajon miért ? Sajnos nagyon egyszerű a válasz. Nincs ma ingatlanpiac. Illetve piac még csak van, de nem két, hanem egypólusú. Kínálati piacnak hívják, ami annyit tesz, hogy rengeteg eladó ingatlan van piacon, csak vevő van kevés.

Válságkezelési tippek mindenkinek 2.

Közlekedés

Rengeteg pénzt költünk közlekedésre. Az autót használók nagy része egyre ráncosabb homlokkal szemléli a benzinkút forintszámlálóját.

Válságkezelési tippek mindenkinek 1.

Folyamatosak a viták arról, hogy az ország hogyan keveredhet ki a válságból. Mivel a viták makró szinten zajlanak, azzal senki sem foglalkozik érdemben, hogy mi, a "végfelhasználók" mit és hogyan tehetünk a válsággal kapcsolatban, hogy a meghozott és a jövőben megalkotásra kerülő törvényekkel, jogszabályokkal kapcsolatban mik a mi lehetőségeink.

 

Támogatók