Hurrá, nyaraljatok!

Közeledik a nyár. Elhatároztuk, hogy segíteni akarunk azoknak, akiknek a kedvezőtlen gazdasági helyzet megnehezíti a nyaralását. Várjuk azoknak a jelentkezését, akik elfogadnának segítséget és olyanokét is, akiknek módjuk van segítséget nyújtani másoknak. Szerkesztőségünk is részt kíván vállalni az akcióban. A segítséget kérők közül egy család egyhetes nyaralását megszervezzük a Balatonnál.

Biztosan sokan emlékeznek még a "remek" szovjet filmre, amelyben a vidám kis úttörők katonás rendben nyaralnak egy tengerparti úttörőtáborban. Hol vannak már azok a "boldog idők", amikor nálunk is tömegessé vált a nyaralás eleinte belföldön, majd némi spéttel külföldön, sőt nyugaton. A hetvenes években pedig megindult a hétvégi házak, nyaralók tömeges terjedése az ország sok pontján. Azokban az években erősödött meg (újra) a középosztály, sikké vált nyaralótulajdonosnak lenni. Ez a folyamat a rendszerváltást követően sem lankadt, jó ideig. Azután jött a válság, amikor a vagyon már inkább teherré kezdett válni, ám a családi örökség elkótyavetyélése nem vált általánossá a kötődés erősebb, az árak pedig lezuhantak. Ezek az ingatlanok mára gyakran teljesen használaton kívül állnak, állaguk emiatt romlik. Sokaknak már a hétvégi ház megközelítése is gondot jelent vagy azért, mert a családi jövedelem csökkent, vagy azért mert a munkahely megőrzése miatt idő nincs a nyaralásra.

Arra gondoltunk, hogy a Középosztály klub szervezésében a használaton kívüli, vagy ritkán használt nyaralók és hétvégi házak hasznosítását megszervezzük olvasóink számára. Azt szeretnénk, hogy a nyaraló tulajdonosoknak ne csak teher legyen az ingatlan megtartása, hanem bevételt hozzon és azok, akiknek nincs nyaralójuk, vagy a sajátjukat már unják, hozzájussanak alternatív nyaralási lehetőségekhez az ország sok pontján. 

Várjuk olvasóink véleményét az ötletről és előzetes jelentkezésüket a fenti szolgáltatással kapcsolatban az info @kozeposztaly.hu emailcímre.

Bartha Péter

 

Támogatók