A karnevál az nagyon nem farsang

Üdvözlet Bonnból! Örömmel jelentem, hogy a karnevál utolsó – és egyben legjelentőségteljesebb 5 napja – teljes gőzzel kezdetét vette! Most már én is a saját szememmel tapasztaltam azt, amiről a kollégák az elmúlt hetekben folyamatosan beszéltek.

Kerékpártúra a Balaton körül

Kedves Barátaim és leendő Barátaim!

Párizsi kerékpártúrám leírása nagy érdeklődést váltott ki sokakból a kerékpározás iránt. Nos, úgy döntöttem, hogy idén több olyan túrát szervezek, amit csoportosan szeretnék lebonyolítani. Akinek kedve van csatlakozzon hozzánk!

Meghívó

Szeretettel vár minden érdeklődőt a két képzőművész!

Triatlon

Sok olyan sportág létezik, amelyről kevés szó esik, pedig képviselői minden tiszteletet megérdemelnek. Ilyen sportág a triatlon, melynek keretében kerékpározni, úszni és futni kell, mégpedig sokat és gyorsan. Az alábbiakban egy tehetséges testvérpárt mutatunk be, akik nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményt értek, érnek el.

Utószó Isti párizsi kerékpártúrájához


Kettőezer ötvenkét kilométer 17 nap alatt, 124,45 óra a kerékpár nyergében, átlagosan napi 120 kilométer 16,3 km/h átlagsebességgel, több mint 23 000 kalória elégetése. Ezek a számok, a statisztikai adatok a Budapest-Párizs kerékpárutamon.
Nézzünk egy kicsit mélyebbre, mi van a számok mögött.

Feri rágja a térdét

Tavasz volt, amikor beköltöztünk abba a házba, ahol kamaszkoromat éltem meg, abba a házba, ahol a legjobb barátom lett Láncos, a hatalmas fekete kutya, akit tíz éve temettem el a kis erdőben a város szélén.

Irány Párizs

Az egész 2002. február 14-én kezdődött. Egy foghúzással a János kórház szájsebészetén kötöttem ki. Sokan voltak a váróban, de sikerült ülőhelyet kapni, egy kedves korombéli hölgy mellett, és hogy, hogy nem, szóba elegyedtünk.

Decemberi Intermezzo

Úgy tartják, a jazz "rétegzene". Ez az én fordításomban annyit jelent, hogy kevesen szeretik. Hogy mi lehet ennek az oka?

Luca nap

"Megjöttem én jó este,
Luca köszöntésére.
Luca fekszik ágyában
Az őrző angyalával.
Gyere Luca menjünk el,
Mennyországot nyerjük el,
Ha mi aztat elnyerjük,
Boldog lesz az életünk."
(Bálint Sándor gyűjtése)

Mecenatúra

Szeretnénk időről időre bemutatni tehetséges művészeket, akiknek munkásságát napjainkig kevesebben ismerhették meg. Olvasóinkat is kérjük, ajánljanak nekünk ígéretes tehetségeket, akiket időről időre bemutatunk a honlapon.

Egy kicsi mozgás...

Fordíts magadra 5 percet a számítógépnél!

Short cut

Kaszás Attila 

1986, Zuhanás közben, első játékfilm, Kaszás Attila, Rudolf Péter, Pogány Judit, Kováts Adél a főszereplők, hiper-realista történet, végig a dögmeleg nyári Pesten forgatva.

Nyakunkon a karácsony

Tengernyi gond és kín, lótás és futás mellett, a Márton, majd a Katalin napi országos lakomák elmúltával itt az Advent.

Kapcsolatok

György Ákos

Kapcsolatok

 

Középosztály Klub

A Középosztály klub tagság feltételei:

Filmmorzsák

FILMMORZSÁK - AJÁNLÓ

Regényes történetek a magyar film múltjából.

Garázsőrület

Csendes mellékutca a Városliget közelében. A környék részben megújult, új és régi üzletek között feltűnt egy furcsa felirat: Crazy Garage. Nem hagyott nyugodni a dolog, másnap visszamentem, hogy megtudjam mi a csudát lehet ott csinálni. Hát, nem semmi...

Kapocs

Gyakran gondolkozom azon, hogy milyen kapcsok köthetnek össze generációkat. Nyilván ezerféle válasz lehet erre, de a mi családunkban egy különleges zenei kapocs biztosan létezik. Elmesélem.

Kellenek a stadionok!

Hétvége van, kapcsolgatom a tévét, semmi érdekes. Valamelyik sportadón fociközvetítés. Ott maradok kicsit. Két magyar város két magyar élcsapata.

 

Támogatók