Garázsőrület

Csendes mellékutca a Városliget közelében. A környék részben megújult, új és régi üzletek között feltűnt egy furcsa felirat: Crazy Garage. Nem hagyott nyugodni a dolog, másnap visszamentem, hogy megtudjam mi a csudát lehet ott csinálni. Hát, nem semmi...

 

Mi ez a crazy garage?
A Crazy Garage egy olyan kreatív problémamegoldást igénylő csapatjáték, melyben az egyes csapattagoknak és a csapat egészének is szüksége van a kreatív agyféltekére. Leginkább a számítógépek és az okostelefonok világából ismert logikai kalandjátékokhoz hasonlítható, ahol egy adott cél érdekében kell mozgósítanunk a logikánkat és a kreativitásunkat, hogy a különféle ötletes szerkezetek és tárgyak segítségével teljesítsük a küldetést. A Crazy Garage, többek közt abban különbözik ezektől a játékoktól, hogy itt csapatként kell összedolgozni, mivel egyedül a játék nem teljesíthető.

Saját ötlet, vagy van már hasonló?
Saját ötlet eredményeképpen született. Egyik este játszottunk egy telefonos játékkal és másnap kitaláltuk, hogy mi lenne ha megcsinálnánk élőben is egy ilyet. Persze vannak már hasonló játékok, amelyek más elven működnek. Ezek az ún. room escape játékok, nálunk nem kiszabadulni kell, hanem egy küldetést teljesíteni meghatározott időn belül és a játék elemei is másak. Itt sokkal több a kreatív szerkezet és szükség van fizikai ügyességre is nem csak a logikára.

Hányan alkotják a csapatot?
Négyen vagyunk, teljesen különböző területekről. A feladatokat egyenlőre minden szinten megosztjuk. A konkrét feladatkiosztásokra később fog sor kerülni, amikor már beállt a vállalkozás egy meghatározott szintre.

Ki a célcsoport?
Az elsődleges célcsoport a 15-40 éves korosztály, fiúk-lányok vegyesen. A másodlagos korosztály pedig a 40 év fölöttiek, akik elég játékosak ahhoz, hogy szívesen kipróbálják magukat egy ilyen játékban.

Lesz-e fizetőképes kereslet?
Mivel a játék díja 2-6fős csapatokra vonatkozik 8000-10000Ft között ezért nem lesz gond a fizetőképes kereslettel, ugyanis az egy főre jutó költség 1500-4000Ft közé esik, ami egy egy órás szórakozásért nem akkora áldozat. Főleg ha ezért egy igényes és egyben jópofa szórakozási lehetőséget kapnak.

Lehet-e továbbfejleszteni a vállalkozást?
A vállalkozás továbbfejlesztésének lehetősége további helyszínek és további témák kidolgozásában rejlik. Azon dolgozunk, hogy minél több helyre elvihessük ezt a fajta szórakoztatási lehetőséget, ami egyre nagyobb teret hódít az országban.

 

 

Támogatók