Kapcsolatok

György Ákos

Kapcsolatok

 

 

Kedves, drága jó szomszéd úr !

Hallottam, hogy Ön és kedves felesége most költöztek ide a szomszédba. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy sok-sok szeretettel köszöntsem és minden jót kívánjak ! Feleségem mesélte, hogy Ön éjszakai portás, így jóval előbb elindul hazulról, mint ahogy én hazaérek a munkából, úgyhogy mivel sajnos személyesen nem tudunk találkozni, engedje meg , hogy ezen a kis levélkén keresztül sok boldogságot és jó egészséget kívánjak mindkettőjüknek !
A feleségem azt is elmesélte, hogy tegnap Ön az utcán a mi kerítésünk előtt is lenyírta a füvet, ezért külön is szeretném megköszönni a szívességét. Nagy öröm számomra, hogy ilyen önzetlen, segítőkész szomszédaink lettek !
Tudja, kedves szomszéd uram, én hétvégenként a kollégáimmal kijárok a halastóhoz pecázni. Egész héten rengeteget dolgozom, kell nekem az a kis pihenés ! Pláne addig sem kell hallgatnom a feleségem örökös zsémbelődését és a gyerekeim visongását ! Hétvégére szinte megkergülnek ezek a kis gazfickók és kibírhatatlanokká válnak. Úgyhogy én alig várom, hogy a kollégákkal elmenekülhessek pecázni ! Persze a feleségem mindig kitalál valami munkát a ház körül, csak hogy visszatarthasson, már ezt a kis horgászást is sajnálja tőlem ! De én férfi vagyok a talpamon, csak nem fogom engedni, hogy ugráltasson ! Úgyhogy vasárnap estig vissza se jövök !
De muszáj pihennem, hogy aztán újra folytathassam hétközben a nehéz munkámat.
Nagyon meghatódtam, amikor megtudtam, hogy Ön ennyire rendes, jólelkű ember – és pusztán szívességből lenyírta előttünk is a füvet. Még egyszer nagyon-nagyon köszönöm !

Alázatos tisztelettel és szeretetttel:

Szabó János

Ui.: Kedves feleségének kézcsókomat küldöm !

 

***


Szomszéd úr !

A feleségem elmesélte, hogy az elmúlt hétvégén önök áthívták a gyerekeinket magukhoz. Meg azt is, hogy milyen jót játszottak együtt és a kedves felesége úgy tekintette őket, mintha a saját unokái lettek volna. A gyerekek lelkendeztek, hogy milyen finom süteményt sütött nekik.
Persze, én ismerem ezeket a mihaszna kölyköket, a szomszédban mindig jobban esik az étel, mint itthon !
Köszönjük a kedves meghívást, de kérem, ne fáradjon, hiszen ön nyugdíjas, idős ember – a kedves felesége szintén – és nem szeretnénk önöknek fáradtságot okozni !
Szerettem volna megköszönni a kedvességüket egy kis figyelmességgel. Gondoltam, viszek egy kis halat . De sajnos egész hétvégén nem fogtunk semmit a haverokkal. De legalább csend volt és nyugalom !
Ön persze ezt talán nem is tudja értékelni, ugyanis a feleségem azt mesélte, hogy önök gyermektelen házaspár.
Nem is tudja, drága uram, micsoda szerencséje van !

Tisztelettel:

Szabó János

Ui.: Jövő héten viszek egy kis halat !

 

***

 


Uram !

Tisztelettel szeretném megkérni, hogy ne hozzon engem állandóan zavarba a többi szomszéd előtt. Mindenki csak arról beszél, hogy maga ezt csinálta, azt csinálta, ilyen rendes, olyan rendes, bezzeg én még arra sem vagyok képes, hogy levágjam a gyümölcsfáim ágait, amik átnyúlnak a szomszédba !
Hát tehetek én arról ? Talán azt hiszik, én irányítom oda az ágakat ?
Most hallottam, hogy maga megmetszette a mi fáinkat is. Pusztán szívességből.
Most még ráadásul a feleségemtől is csak állandóan azt hallom, hogy maga ilyen segítőkész, olyan jószívű, bezzeg én meg egy lusta fráter vagyok, aki egész hétvégén csak a haverjaival pecázik ahelyett, hogy a családjával törődne !
Ó, ha maga ismerné az én feleségemet ! Kibírhatatlan egy házsártos sárkány ! A gyerekeim meg valóságos kis csibészek. Értse meg, nekem muszáj az egész heti munka fáradalmait hétvégenként kipihennei.
Úgyhogy megkérem, szomszéd uram, ne hozzon újra meg újra zavarba engem a szívességeivel !
Ez egyre kellemetlenebb számomra.
Ugye megért ?
Különben is, maga idős ember, nem akarok a terhére lenni !

Üdv.:

János

Ui.: Következő héten talán lesz hal.

 


***

 


Na ide figyeljen, maga vén kecske !

Ha még egyszer meghallom, hogy beleavatkozik a családom életébe, nagyon megkeserüli !
Elegem van magából !
Nem elég, hogy hétvégenként fontos üzleti tárgyalásokra kell elutaznom és még ekkor sem lehetek együtt az én drága, kedves kicsi feleségemmel, nem ölelhetem magamhoz az én aranyos, tündéri gyermekeimet – maga meg azzal szórakozik, hogy durván belegyalogol az életünkbe ! Persze, maguk vén trottyosok, egész nap csak henyélnek, lustálkodnak, idejük, mint a tenger.
Unalmukban nem tudnak mást kitalálni, mint hogy velünk szórakozzanak ?!
Nem szégyenli magát ?!
Azzal szórakozik, hogy fikszírozza az én bájos kis feleségemet, mi ?!
A neje , az a vén banya meg süteménnyel csábítgatja az én szegény, ártatlan gyermekeimet ?!
Nem elég, hogy lejáratnak az összes szomszéd előtt, még a házasságunkat is tönkre akarják tenni, a gyerekeinket is el akarják idegeníteni tőlünk ?!
A szemem elé ne kerüljenek, mert nem állok jót magamért ! Értve vagyok?!


Szégyelljék magukat :

Jani

Ui.: Persze, az ingyen halvacsora az jól jött volna, mi ?!

 

Támogatók