Egy kicsi mozgás...

Fordíts magadra 5 percet a számítógépnél!


Felnőttek között eltöltött szakmai munkám okán leírhatom, hogy sokszor hallottam a panaszt,
fáj a derekam ,fáj a nyakam , ha sokáig ülök a számítógépnél, ha sokat állok stb . - mit tegyek??? Nem tudsz valami gyakorlatot erre???
A képernyő előtt ülve az összetett terhelés miatt gyorsan elfáradunk, mind szellemi, mind fizikai értelemben , az ún. kényszeres tartástól - a nyak ésa fejhosszú ideig tartó statikus helyzete miatt - megfájdulhat a test teljes vázrendszere , a tartó és mozgatóizmok. Gyakori a hátfájás, vállfájás , a nyaki feszülések, fájdalmak, ezek a tünetek fáradtságérzéshez, feszültséghez vezetne, ez pedig rontja teljesítményt.
A számítógép csodákat tud , de bosszantani is, ha nem kellemesen töltöd előtte/ vele az idődet.
Sajnos nem kor függvénye, hogy fáj.-e valamilyen testrészed a gép előtt ülve.
Egy olyan ismeretterjesztő anyag került kidolgozásra, mely hozzájárul az ülőmunkából adódó mozgásszervi nehézségek kezelhetőségéhez, minden körülmények között kényelmesen végezhető .
A fentiek kiküszöbölésére létrehoztam egy olyan mozgásanyagot, ami könnyen elérhető egy kattintással officeexercises.hu , nem zavar másokat,jobb lesz a közérzeted, nagyobb kedvvel dolgozol a gépnél, nem kell felállni sem, bármikor megszakíthatod a gyakorlatsor végrehajtását, nem megerőltető , kortól független, nem kerül semmibe, hatékonyabb leszel a munkádban.
Nem érzed azt, ha felállsz a géptől, hogy nehezen tudsz elindulni, a nyakadat nem tudod fordítani , ólmosak a lábaid , nem fáj a fejed , nem utolsósorban szellemileg sem vagy lemerülve stb.
Mivel kell versenyeznem , hogy meggyőzzem az embereket, a mozgás eredményességéről?? Részben a gyógyszerekkel , / bekapok egy fájdalomcsillapítót és elmúlik a fájdalom / részben a lustaság , részben a szokatlan megközelítés.
Nos : itt a lehetőség . PRÓBÁLD KI TE IS! Csináld rendszeresen ! Kezdd el! Terjeszd mások felé is !!

 /katt a képre/ Képeket fogsz előhozni és a gyakorlatok 3 nyelvű leírását látod magad előtt.
Jó gyakorlást kívánok, ha kedved van , számolj be a tapasztalataidról! Üdvözlettel :

Ábrahám Ibolya
(testnevelő / gyógytestnevelő tanár/ pszichológus vagyok , 38 éves szakmai múlttal. , a Corvinus Egyetem testnevelő tanára 24 éve.)

 

Támogatók